7 skäl till att arbeta på bemanningsföretag

·
Av Henrik Bäckström, 23 Feb 2015

Det finns lika många skäl till att söka ett jobb som det finns människor som söker det. Skälen till att söka sig till en speciell bransch är troligen mer generella, men här kan du finna 7 vanliga skäl till att folk vill jobba i bemanningsbranschen.

worlde

  1. Omväxling och variation. Är du osäker på vilken bransch du vill göra karriär i? Eller tycker du bara att omväxling förnöjer? I bemanningsbranschen är det lätt att byta spår.
  2. Skapa ett stort nätverk. Alla vet hur viktigt det är med ett stort och brett nätverk. Som bemanningsanställd lär du hela tiden känna nya människor.
  3. Prova på olika saker. En nyckel till att utvecklas är att få prova på olika saker. Som uthyrd får du prova på olika metoder och verksamhetskulturer.
  4. ”Få en fot in”. Hos många attraktiva arbetsgivare är det omöjligt att få en anställning direkt. Den enda vägen att ”få en fot in” är alltså att gå via ett bemanningsföretag
  5. Lära dig nya färdigheter. Är du fullärd? Nej, det bli man nog aldrig. Som bemanningsanställd får du fort nya färdigheter och erfarenheter att krydda ditt cv med.
  6. Känna dig uppskattad. Många bemanningsanställda vittnar om att de känner sig extra uppskattade, kanske för att de kommer in och löser ett problem.
  7. Få en egen konsultchef. Som bemanningsanställd har du en konsultchef som även fungerar som din egen karriärcoach.