Kompetensbrist och matchningsproblematik

·
Av Hans Uhrus, 13 Nov 2014

 

godrekrytering

Mismatch – godrekrytering

Allt som oftast uppmärksammas arbetslösheten och utmaningarna med integration. Den stora paradoxen är att samtidigt ökar bristen på arbetskraft inom många områden i hela världen. Avsaknaden av kunskap inom specifika områden och erfarenhet är ett stort hot mot den ekonomiska utvecklingen i många länder och regioner. Detta framgår i Hays tredje utgåva av rapporten Hays Global Skills index.

http://www.hays-index.com/wp-content/uploads/2014/09/Hays-GSI-Report-2014.pdf

Mismatchen mellan de kompetenser som arbetsgivare söker och den kunskap som arbetstagarna kan erbjuda växer i fler länder än länder där utvecklingen är positiv. Detta är dåliga nyheter för de arbetslösa och det är dåliga nyheter för de arbetsgivare som söker kompetens.

#mismatch

#godrekrytering