Att få jobb via omställningsföretag – filmen

· ·
Av Henrik Bäckström, 16 Okt 2014

Mattias tycker att det är viktigt att han fått ett riktigt jobb. I den tredje filmen om människorna i bemanningsbranschen berättar han mer om hur det gick till och varför han trivs på sitt jobb.

Mattias

Jag tycker också att det är viktigt att Mattias och alla andra som arbetar har riktiga jobb. Våra medlemsföretag som jobbar med omställning är experter på just det. Sedan 2009 är de dessutom auktoriserade. Ett auktoriserat omställningsföretag är bundet av kollektivavtal, tillämpar branschens etiska regler, har ordnad ekonomi och ansvarsförsäkring. Ett omställningsföretag måste ha en dokumenterad process, kvalitetssystem, beskrivna kompetensprofiler och referenser för att vara auktoriserat. Under 2013 var det 20 000 jobb som tillsattes via omställning.

Mattias säger i filmen att folk tänker ”jag vill inte göra det och jag vill inte göra det”. När våra omställningscoacher kommer in i bilden är det en annan aspekt som lyfts – vad är det du inte vet att du kan?

Titta också på filmerna om Liv i Göteborg jobbar som bemanningskonsult och Christian i Stockholm som fick jobb via ett rekryteringsföretag  om du har missat dem.