Att jobba i bemanningsbranschen – filmen

· · · ·
Av Cecilia Malmström, 30 Sep 2014

Varje dag går tusentals personer i Sverige till sitt jobb som bemanningskonsult. Ekonomer, truckförare, IT-ingenjörer, administratörer, lärare, servitörer… listan kan göras lång. En av alla dem är 22-åriga Liv i Göteborg.

LIV-STILL.2

Liv jobbar som Team Manager på ett elbolag och trivs med sitt jobb. Hon tycker att det är tryggt och ger henne chans att utvecklas. Här hittar du en film med Liv som själv berättar om jobbet som bemanningskonsult.

Det är viktigare att ha ett jobb som man trivs med och är stolt över, säger Liv i filmen, snarare än att gå till samma plats varje dag. Hon tror att det kan vara lite av en generationsfråga.

Visst kan det vara en generationsfråga, men det kan vara lika mycket hur man funkar som person. Vi gillar olika, och för många är bemanningsbranschen det alternativ på arbetsmarknaden som fungerar bäst. Och ibland det enda där dörren är öppen – står man långt från arbetsmarknaden som ung eller utlandsfödd är bemanningsbranschen oftare vägen till jobb än via andra branscher.

Filmen om Liv är den första i en serie om människorna i bemanningsbranschen. I de följande filmerna presenteras bland annat Mattias som via ett omställningsföretag fått ett jobb där han känner gemenskap och laganda.