We’re going app, app, app, app, app, app


Av Cecilia Malmström, 19 Sep 2014

För drygt ett år sedan kläckte vår eminenta förbundsjurist Gabriella Sebardt tillsammans med Almegas arbetsmiljöexpert Jan Johansson idén om ett digitalt hjälpmedel i arbetsmiljöarbetet – app istället för mapp! Nu har den, en av världens första arbetsmiljöappar, blivit verklighet i det digitala riket.

Slut på att konsultchefen ska bära omkring på mappar, papper och pennor. Inget bläddrande när man kommer tillbaka till en plats man besökt förut, då gps-positionering hjälper till med att hitta tidigare dokumentation. Och allt ryms i konsultchefens ficka.

En arbetsmiljö som inte säkrats hotar inte bara att drabba de bemanningsanställda, utan även kundföretagets medarbetare. Appen ger alltså verkligen möjlighet till en win-win-situation. Än så länge finns den enbart utformad efter Bemanningsbranschen checklistor, men man kanske till och med kan tänka sig att Arbetsmiljöverket nappar på idén om kartläggning av arbetsmiljö. Internationella aktörer efterfråga i alla fall en version på engelska, och redan ett dygn efter lanseringen hade den laddats ned över 150 gånger! Inte illa för en app som inte direkt är Candy Crush-underhållning.

Appen är framtagen av Prevent.

Läs mer på Prevents webbplats