På väg till Visby

· ·
Av Lena Martinell Åkerblom, 30 Jun 2014

Jag har laddat ner Almedalsguiden i mobilen. Luckorna mellan våra egna aktiviteter har jag fyllt med seminarier som ger kompetensutveckling. Mycket av det jag hittar i Almedalsprogrammet på sökordet ”kommunikatör” hamnar naturligt nog i mitt personliga program. Dagens snackis finns definitivt med i mitt frukostprogram, likaså vad journalisterna har att säga om PR-trycket.

Det finns också många programpunkter som handlar om arbetsförmedling, till exempel utfrågningen av Ylva Johansson på torsdag morgon. Allra först på programmet när jag klivit av båten är dock ett besök på Visby Glass. Cocosglassen är ren och oförfalskad njutning.

Mest spänd är jag på vårt eget seminarium Varför växer bemanningsbranschen, Almegas kupol 2 juli 9.30. Jag förväntar mig en spänstig paneldiskussion mellan riksdagspartierna. Även SVTs intresse är väckt och de kommer att sända seminariet i tv2 den 2 juli kl 13.

Vi har hög arbetslöshet och det är svårt för unga att få jobb. Bemanningsbranschen är en språngbräda för unga in på arbetsmarknaden, vi har fler än tre gånger så många unga som arbetsmarknaden i sin helhet. Och ändå vill Socialdemokraterna och LO begränsa möjligheten att hyra in arbetskraft. Det kommer naturligtvis drabba de unga. Man tar sig för pannan.

Utskrift