Varför växer bemanningsbranschen?

·
Av Lena Martinell Åkerblom, 17 Jun 2014

Ja det ska vi behandla i Visby den 2 juli kl 9.30. Vi har bjudit in representanter för valets politiska alternativ att samtala om varför bemanningsbranschens växer, om vilka behov arbetsgivare och arbetssökande har och hur framtidens bemanning ser ut om de olika politiska alternativen får bestämma.

Ekonomin globaliseras, industrin rationaliseras och kompetenskraven ökar. Den svenska arbetsmarknaden präglas av en bestående hög arbetslöshet och svårigheter för unga och utlandsfödda att få jobb. Samtidigt har företag och offentlig sektor allt svårare att finna rätt kompetens. Mitt i detta verkar och växer bemanningsföretagen. Varför växer de? Vad innebär tillväxten för framtidens arbetsmarknad? Är bemanningsföretagen ett problem eller en möjlighet? Och vad bidrar de med för arbetsgivarna som anlitar dem?

Tid: Onsdag 2 juli klockan 9.30 – 11.00.

Vi håller förstås till i Almegas kupol nedanför Wisby Strand. Bästa läget i stan. Blir det varmt tar jag nog med baddräkten och hoppar i havet efteråt. Vem vet, kanske jag behöver en nedkylning efter att ha lyssnat på samtalet.

Varför växer bemanningsbranschen i det officiella Almedalskalendariet

Inte för att gå händelserna i förväg. Men på Bemanningsgalan häromveckan hörde vi hur alla i panelen, bestående av företrädare för M, S och kunderna, i alla fall var rörande överens om bemanningsbranschens viktiga roll för att få människor i jobb.