LO ser inte bemanningsföretag för pensionärer som något problem

·
Av Hans Uhrus, 21 Mar 2014

Inhyrning av äldre

I Gotlands Tidningar berättas det om pensionärer som fortsätter att vara aktiva på arbetsmarknaden genom att arbeta för bemanningsföretag.

”Det dröjde nog inte mer än någon månad innan jag tröttnade på att vara ledig”, säger Conny Narkun, nybliven pensionär, som fortsätter: ”Jag har gått runt och väntat efter något sånt här”. Han gillar även valfriheten: ”Jag får ju välja själv vilka uppdrag jag tar. Om något känns fel är det bara att välja bort det.”

Vad säger LO om detta?

”Jag ser inte veteranpoolerna som något problem direkt. Pensionärerna gör ofta mindre jobb i hem och trädgård som inte konkurrerar med våra medlemmars arbeten”, säger Kent Ackholt, ombud på LO.

Vi ser att önskan från pensionärer att få fortsätta vara aktiva på arbetsmarknaden ökar och genom olika bemanningsföretag ges denna möjlighet. Bland fördelarna är ett utökat socialt nätverk, gemanskap med kollegor och en ökade inkomster.