Bemanningsföretag passar även pensionärer

· ·
Av Hans Uhrus, 12 Mar 2014

Inhyrd

Det är viktigt att samhället tar till vara de äldres potential. Det skriver Jönköpings-postens ledarredaktion. Faktum är att bemanningsföretag är räddningen för många pensionärer som tröttnat på ensamheten och tristessen.

Bemanningsföretag som är speciellt inriktade på pensionärer är en trend som verkar ha kommit för att stanna. Dessa bemanningsföretag vittnar om ett stort intresse, både från jobbsugna pensionärer och från företag som ser pensionärer som en särskilt eftertraktad grupp. Deras arbetsmoral är hög, de har viktig erfarenhet och bidrar med ett annat perspektiv.
Självklart finns det en massa pensionärer som vill ta det lugnt på ålderns höst. Det ska de få göra. Men för alla de äldre som vill fortsätta jobba är det bra att bemanningsföretagen finns.Som bemanningsanställd är nämligen deras frihet stor. De kan välja exakt hur mycket de vill jobba. Många pensionärer tycker att det är ensamt på ålderns höst. Att jobba som inhyrd ger dem ett viktigt socialt sammanhang och känslan att vara behövd. Möjligheten att dryga ut pensionen och kunna sätta guldkant på tillvaron ska inte heller underskattas.
Enligt barn- och äldreminister Maria Larsson är det ”en ’vinn vinn vinn’-situation för tre parter. … Det är bra för Sverige … det är bra för pensionärerna och det är bra för kunderna”.
Vi kunde inte sagt det bättre själva.