Respektlöst mot patienter

·
Av Henrik Bäckström, 04 Feb 2014

Resursläkare

Resursläkare

Läkarstationen i Vuollerim ska vara bemannad måndag, onsdag och fredag. Detta är en nödvändig service för invånarna runtomkring, bland annat därför att det är långt att åka till Jokkmokk, där näst närmaste vårdinrättning finns. I Norrbottens-Kuriren kunde vi läsa den gripande historien om hur en patient gjort sig omaket att resa in till vårdcentralen, bara för att få besked genom en lapp på dörren om att läkarstationen var stängd. Samma sak upprepades några dagar senare. Allt detta orsakade naturligtvis stor irritation, kostnader för onödiga resor, obehag av att behöva fasta flera dagar i onödan och förlorad arbetsinkomst. Lösningen hade naturligt varit att läkarstationen engagerat en resursläkare, vilket jag skriver om på dagens debattinlägg i Norrbottens-Kuriren.