Osanningens tid

·
Av Hans Uhrus, 16 Jan 2014

Sant Falskt

Se upp – nu börjar det stora valtrixandet då alla friserar sanningen. Vänsterledaren Jonas Sjöstedt är bemanningsbolagens svurna fiende och han bekymrade sig över att personalen på flygbolaget Norwegian får sparken och ersatts med inhyrd arbetskraft i gårdagens partiledardebatt. Det kan man oroa sig över, men just det här exemplet var kanske inte det allra bästa, skriver Aftonbladet idag; ”Se upp – nu börjar stora valtrixandet”.

52 av de 300 personer som ingick i den svenska kabinpersonalen fick före jul erbjudande om att med bibehållen lön, anställningstid och semester få jobb i bemanningsföretaget Proffice Aviation där resten av den svenskbaserade kabinpersonalen är anställd. Alternativet var att bli uppsagd från Norwegian.

Det var inte riktigt så Sjöstedt beskrev det.

Se upp – nu börjar det stora valtrixandet!