Första barnboken om jobbet i bemanningsbranschen

·
Av Henrik Bäckström, 05 Sep 2013

Jobbman jobbar av Anja Ek

Jobbman jobbar av Anja Ek

Alla vet vi ju att jobb inom bemanning har blivit väldigt populärt de senaste åren. På tio år har antalet anställda i branschen fördubblats. Från 70 000 per år till 140 000. Då räknar vi alla som någon gång under året jobbar för ett bemanningsföretag; studenter som feriejobbar, seniorer som erbjuder arbetsmarknaden sin expertkunskap i för dem lämpliga doser och förstås alla som jobbar heltid med tillsvidareanställning.

Motiven till varför man söker sig till jobb i bemanningsbranschen är förstås varierande. Kanske är det för många som för Jobbman i den nya serien barnböcker: ”Det här är Jobbman” av Anja Ek. Så här presenteras boken:

”Det här är Jobbman. Han tycker om att jobba. Men det finns ett problem. Han kan inte bestämma sig för vilket jobb han vill ha. Hur mycket Jobbman än grubblar kan han inte bestämma sig. Men en dag hittar han ett jobb som gör att han får jobba med olika saker. Han börjar jobba på ett företag som hyr ut personal till olika arbetsplatser. Nu behöver Jobbman inte grubbla mer.”

Sagofiguren Jobbman speglar bemanningsbranschens utveckling, liksom barnböcker generellt är den en produkt av sin tid. Jobbman är ett barn av sin tid helt enkelt. I en serie på tre böcker med titlarna: Jobbman jobbar som kock, Jobbman jobbar som brandman, Jobbman jobbar som barnmorska får vi följa Jobbmans yrkesliv. Flera böcker lär vara på kommande. Precis som allt fler yrken utförs av bemannare.

Det här är Jobbman

Det här är Jobbman