Direktsändning från Almedalen


Av Lena Martinell Åkerblom, 01 Jul 2013

Foto: bisonblog

Foto: bisonblog

Fick, ville eller kunde du inte åka till Almedalsveckan i år? Det ordnar sig, du kan hålla koll ändå. Vi sänder direkt från våra seminarier i Almedalen. Dags för jobbpeng, lunchseminarium 2 juli 11.30. Tillsammans i arbete, frukostseminarium 3 juli 8.00.

Se sändningarna på webben bemanningsforetagen.se

Tisdag 2 juli kl 11.30 – 12.45:
Dags för jobbpeng? Svenska och internationella erfarenheter av fungerande arbetsförmedling

Senaste året har debatten om Arbetsförmedlingens arbetssätt varit intensiv. Men hur ser en fungerande arbetsförmedling ut? Lyssna på slutsatser från Dan Finn, framstående forskare på området från University of Portsmouth, och ta del av lärdomar från svenska rekryterings- och omställningssatsningar.

Onsdag 3 juli kl 8 – 9.15:
Tillsammans i arbete – hur kan bemanningsbranschen få unga och utlandsfödda i jobb?

Bemanningsbranschen har visat sig unikt lämpad att få personer med svag förankring på arbetsmarknaden i jobb, t ex unga och utlandsfödda. Den svenska bemanningsbranschen är mogen och väl reglerad, och antagligen den enda bransch i Sverige som kan nå jobbpaktens mål om 30 000 fler unga i jobb snabbt.