Bemanningsföretag fixar jobben

· ·
Av Lena Martinell Åkerblom, 11 Jun 2013


Foto: schmilblick
Foto: schmilblick

Det är nu några år sen jag första gången fick uppleva Almedalsveckan, som är en oslagbar kombination av kompetensutveckling, nätverkande och sol. I år är vi från Bemanningsföretagen på plats igen. Vi bjuder in till två seminarier som till syvende og sidst handlar om en sak: Det är bemanningsbranschen som får människor i arbete.

På tisdagen har vi bjudit in professor Dan Finn från University of Portsmouth för att presentera sina slutsatser om hur fungerande arbetsförmedling kan utformas. Dan Finn är en av få internationella experter på området, och hans forskning visar att valfrihet fungerar, i kombination med höga krav på arbetsförmedlarna. En panel med företrädare för de stora riksdagspartierna diskuterar hur ett nytt system för jobbförmedling i Sverige kan se ut.

Vi bjuder på spännande tisdagslunch den 2 juli.

På onsdagen handlar vårt seminarium om hur bemanningsbranschen kan användas för att få unga och utlandsfödda i jobb. Vi tar bland annat upp frågan om lärlingsplatser och praktik med ordföranden i riksdagens arbetsmarknadsutskott, ett par av de politiska ungdomsförbunden och företrädare för facket.

Vi fixar frukosten onsdag 3 juli.

Det är företagen i bemanningsbranschen som fixar jobben. Inte politikerna. Och inte arbetsmarknadens centralorganisationer. Vi vågar påstå att bemanningsbranschen antagligen är den enda bransch i Sverige som kan nå jobbpaktens mål om 30 000 fler unga i jobb snabbt.

Mina personliga Visbyfavoriter:

Visby glass. Gamla Masters. Havet. Botaniska trädgården. Kvinnfolki Hantverk.