Få betalt utan att jobba


Av Hanna Byström, 05 Feb 2013

Att jobba som bemanningskonsult är inte så olikt många andra jobb. En sak skiljer dock jobbet från de flesta andra. När bemanningskonsulten inte är utbokad för att jobba hos en kund har konsulten ändå lön. Det kan vara några timmar eller dagar. Tid som konsulten inte behöver jobba.

Den enda motprestationen för att få lön är att vara tillgänglig för utbokning med kort varsel. För 20 år sedan betydde det att sitta hemma vid telefonen och vänta.

Idag kan man göra vad som faller en in, så länge man är anträffbar på mobiltelefonen och inte för långt från hemorten. Det finns inga hinder för att åka och handla, tvätta, träffa vänner, gå på museum, studera, träna eller vad man nu har lust till. Eller för all del ligga på badstranden under våra korta somrar, som vi längtar till i vinterkylan

Givetvis behöver man inte vara tillgänglig dygnet runt veckans alla sju dagar! Konsulten får alltid besked i förväg mellan vilka tider han eller hon ska vara tillgänglig för att åka iväg och jobba.