Relativt liten nedgång för bemanning tredje kvartalet


Av Lena Martinell Åkerblom, 07 Dec 2012

 

Igår publicerade vi Bemanningsindikatorn för tredje kvartalet. Det är lika spännande varje gång att vänta på siffrorna som visar hur det går för vår bransch. Denna gång bekräftade indikatorn det dystra läget i Sverige. Men nedgången var ändå bara 2 procent jämfört med tredje kvartalet förra året. Och omsättningen på drygt 5 miljarder kronor är inte fy skam.

I det konjunkturläge som råder är det helt naturligt att rekryteringstjänsten går ner mest av alla tjänsteområden inom bemanning, omsättningen minskade med 19 procent jämfört med samma kvartal förra året. Kunderna anställer helt enkelt färre.

Inhyrningen tuffar på däremot, och det är ju helt naturligt. Arbetsuppgifter behöver fortfarande göras, men att nyanställa är mer riskfyllt för kunderna än att hyra in.

Samtidigt kom Topp 25-listorna som visar den inbördes ordningen bland våra 25 största medlemsföretag. Tredje kvartalet var Manpower störst följt av Proffice, Adecco och Uniflex.