A-kassa för bemanningsanställda


Av Henrik Bäckström, 08 Nov 2012

 

A-kassorna rättar in sig i ledet en efter en. Nu rättar sig även Unionens a-kassa enligt TCO-tidningen efter den dom i Kammarrätten som säger att arbete i bemanningsföretag inte är hinder för att få a-kassa. Likaså Kommunals a-kassa.

Det som bekymrar mig är att facken har varit fullt nöjda med att deras medlemmar bland de bemanningsanställda diskriminerats av a-kassorna. Människor har tvingats tacka nej till jobb för att inte förlora a-kassan och facken har inte lyft ett finger.

Till slut var det en enskild individ, Johan Möller som vi kan läsa om i artikeln ovan, som gick ända upp till Kammarrätten för att de bemanningsanställda skulle få samma rättigheter som andra.

Delade vi ut hjältemedaljer skulle Johan få en!

PS. Vet du någon a-kassa som fortfarande diskriminerar bemanningsanställda? Hör av dig till oss!