Vem för bemanningsanställdas talan?

· ·
Av Henrik Bäckström, 25 Okt 2012

Bild: Hytok

I morse debatterade jag bemanning i kristider med LO:s Håkan Löfgren i P1 Morgon. Både i reportaget innan och i debatten med Löfgren upprepades samma gamla mönster – det är ingen som har pratat med de bemanningsanställda själva. Och det är ingen som heller tar deras parti. Snart startar jag själv Bemanningsanställdas Fackförbund!

Jag tycker det börjar vara dags att visa att det finns ett brett intresse av att inkludera alla arbetstagare. Ett kalastillfälle finns i att svensk regering godkänner hela Bemanningsdirektivet från EU, som ska ta till vara på uthyrdas intressen och inget annat. Den som har tid kan läsa alla 24 motioner som kom in i frågan här

Bemanningsföretagens senaste medarbetarundersökning som presenterades i juni i år visade att fyra av fem medarbetare i medlemsföretagen är nöjda med sitt jobb och lika många känner att de är en del av kundföretagets arbetsgemenskap. För vi har frågat dem istället för att buktala om deras situation.