Arbetsförmedlingen samarbetar med bemanningsföretag

Av Lena Martinell Åkerblom, 24 Maj 2012

 

En av bemanningsbranschens viktigaste samarbetspartner är Arbetsförmedlingen och dess företrädare.

Det tycker också Arbetsförmedlingen.

Efter sitt tal på Bemanningsgalan den 9 maj sa Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist i en intervju med Bemanningsföretagen att samarbetet med bemanningsbranschen fungerar mycket bra i dag.

– Ni är en viktig samarbetspartner till oss och vi har en god relation. Det är viktigt att mötas och komplettera varandra, att bli varandras framgångsfaktor.

Eftersom vi inte hör så mycket kritiska röster så måste det fungera bra, var generaldirektörens summering.

Framöver kommer fler samarbetsavtal att dyka upp, men några detaljer fick vi inte under galakvällen. Däremot kom ett löfte om mer konkreta samarbeten.

– Det finns många avtal i dag, men vi kan ta ett steg till och offentliggöra vårt samarbete. Om bemanningsföretag vill förbinda sig kan vi rusta dem för att komma in i nya branscher, menar Angeles Bermudez-Svankvist.

Glädjande är att hon, precis som Bemanningsföretagen, tror på en arbetsmarknad för de seriösa och auktoriserade bemanningsföretagen.

– De oseriösa bemanningsföretagen kommer att falla på eget grepp, medan de seriösa företagen som månar om personalen kommer att överleva.