Årets kritikerpris gick till Darko Davidovic

· ·
Av Lena Martinell Åkerblom, 14 Maj 2012

Foto: Pontus Johansson

Motivering: För att genom en kristallklar öppenhet och ett pedagogiskt förhållningssätt via moderna plattformar ha visat en skarp förmåga att lyfta perspektivet kring de bemanningsanställdas villkor, dock alltid med modet att visa vad som uppfattas som brister och fel.

På Bemanningsgalan 9 maj delades Bemanningsföretagens kritikerpris ut för andra gången. Det var lika spännande som vilken Oscarsgala som helst. Se prisutdelningen på Youtube.

– Jag gör som vanligt, jag säger som jag tycker sa Darko Davidovic, förbundsjurist på IF Metall.

IF Metall valde att vara med och reglera branschen, se till att den funkar och se till att de anställda har schyssta villkor. Inte att sätta sig på läktaren och se vad det blev av den, kommenterade Darko Davidovic priset.

– Vi har haft våra dispyter och tvister. Men istället för att konflikta har vi lyckats hitta gemensamma lösningar, säger Darko Davidovic till IF Metalls egen tidning Dagens arbete.

 Ett exempel på hur han använder moderna plattformar var när Darko Davidovic 2009 som avtalsansvarig för bemanningsavtalet berättade på Youtube om det han själv kallar ”världens bästa bemanningsavtal”. Han tycker att bemanning är bättre än visstidsanställningar, något annat är ett feltänk.

Nytt: Intervju på Youtube med pristagaren som gillar pragmatiska lösningar.

I ett tidigare blogginlägg berättar vår förbundsdirektör Henrik Bäckström om bakgrunden till instiftandet av kritikerpriset.