Sommarjobbet viktigare än många tror

·
Av Lena Martinell Åkerblom, 08 Maj 2012

Jag hörde intervju med ungdomar i Strängnäs på radion i söndags. Sommarjobb var inte viktigt för alla. Men sommarjobbet är viktigt inte bara för att få fickpengar, utan även för att få de erfarenheter arbetsgivare frågar efter när man ska börja söka jobb för att försörja sig.

Arbetsgivare som söker personal vill inte bara veta vilken utbildning och vilka betyg den sökande har. Han eller hon vill oftast anställa personer som vet hur arbetslivet fungerar. Den som haft olika sommarjobb har en fördel jämfört med de som varit lediga.I Plus som sändes i SVT i april finns flera goda tips för den som söker sommarjobb. Alla arbetsgivare anställer dock inte själva sin extrapersonal. En del tar hjälp av bemanningsföretag. Anställning i bemanningsföretag kan öppna dörrarna till sommarjobb som annars är svåra att få, till exempel hos de stora klädkedjorna. Det är ju inte nödvändigt att jobba hela sommarlovet, lite tid på badstranden behöver även skolungdomarna.

Se bara till att det är ett seriöst bemanningsföretag du söker sommarjobb hos. På tryggbemanning.se kan man kolla att företaget är auktoriserat och därmed granskat av oss. Alla auktoriserade företag har kollektivavtal.

Och var du än sommarjobbar, tänk på att be om ett intyg som du kan visa upp när du söker jobb nästa gång!