Handböcker om bemanningsbranschen


Av Lena Martinell Åkerblom, 29 Feb 2012

Våra fyra ahndböcker

Våra fyra handböcker i behändigt format

Personaluthyrning blev åter lagligt i Sverige 1993. Sedan dess har mycket utveckling skett och branschen är föremål för politisk debatt. Jag vill slå ett slag för vår lilla skriftserie om bemanningsbranschen. Fyra korta handböcker för anställda, kunder och alla andra som är intresserade av hur branschen fungerar.

Bemanningsbranschen i det svenska samhället
En broschyr om bemanningsbranschen ur samhällspolitiskt perspektiv. Lite historia, lite om auktorisationen i branschen, lite siffror och annat matnyttigt om branschen.

Handbok för dig som jobbar på bemanningsföretag
Det finns många saker du behöver veta om du jobbar på ett bemanningsföretag eller hyrs ut till kundföretag. Här hittar du information om vad du ska tänka på i olika faser av din anställning, grundreglerna för din anställning.

Att anlita bemanningsföretag
En broschyr där vi samlat information om hur du som kund kan få hjälp med olika typer av personalförsörjningsfrågor.

GFL – så här fungerar det
Den här broschyren vänder sig till den som hyr in arbetare från bemanningsföretag, men den funkar bra för alla som undrar. Broschyren ger baskunskaper om kollektivavtalets lönesättningsmodell, GFL (genomsnittligt förtjänstläge).

Alla fyra broschyrerna finns att beställa på vår webbplats.