Mindfulness som omställningsåtgärd?

·
Av Lena Martinell Åkerblom, 21 Feb 2012

Jobbcoach?

Illustration: Mathias Landefjord

Vi gillar företagsamma människor och det är alltid lika kul att läsa om entreprenörer som Michelle Wallin som uppenbarligen erbjuder dagbarnvård som behövs i Gävle. Men tyvärr är hennes tankar om framtida verksamhet inom jobbcoachning ett av de exempel som gör att vi ogillar regeringens påhittade begrepp jobbcoachning.

Arbetslösa som står långt från arbetsmarknaden behöver professionell hjälp att hitta nytt jobb genom allt från att skriva CV och träna intervjuer till praktik och matchning. De behöver inte yoga, mindfulness, kommunikation och ledarskap.

Eller jo, det kanske de behöver. Men inget av detta hjälper dem till nytt jobb. Rekommenderar för övrigt Tomas Tjajkovskis debattartikel i ämnet i dagens Svenska Dagbladet.