Förskjutning från visstidare till bemanningsanställda?

·
Av Henrik Bäckström, 09 Nov 2011

Illustration

Illustration: Mathias Landefjord

Lastbilstillverkarna Scania och Volvo flaggar för att visstidsanställda inte får förlängda kontrakt. Det och rekryteringsstopp brukar vara de första åtgärderna när konjunkturen verkar vika. Sedan brukar de bemanningsanställda medarbetarna få gå hem. Sist ut är de tillsvidareanställda i företagen.

Nu ser det lite annorlunda ut. Samtidigt som företagen minskar på de visstidsanställda ökar fortfarande bemanningsbranschen. Kan det vara så att vi ser en trend med förskjutning från visstidare till bemanningsanställda?

Tidningen Proletären pekade på en sådan utveckling den 1 november, och sett till statistiken verkar det stämma. Proletären hävdar att det beror på att det är mindre krångel att avveckla en inhyrd arbetare än en visstidsanställd i förtid. Vi tror att det är mer än så. Bemanningsföretaget sköter HR-delen för sina anställda, vilket minskar administrationen för kundföretaget före, under och efter inhyrningen.

Bemanningsföretag har personalen som affärsidé och ligger därför i för att placera sina medarbetare hos nya kunder när kontrakt löper ut. Specialister med tillsvidareanställning, kollektivavtal och egen agent är tryggare än visstidsanställda.