Försörjningsstöd eller bemanning i Eskilstuna

· ·
Av Lena Martinell Åkerblom, 07 Okt 2011

 

Foto: Bengt A Lundberg/Riksantikvarieämbetet

Såg att kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, Jimmy Jansson (s), vill bilda ett bemanningsföretag ihop med ett privat bolag. Eller betala ett privat bolag för att hitta jobb åt Eskilstuna-bor, och ta pengarna ur 200 miljoner kronors-budgeten för försörjningsstöd.

Tanken att få människor i arbete och därigenom minska utbetalningarna för försörjningsstöd är i alla fall alldeles utmärkt.

Till och med Arbetsförmedlingens chef i Eskilstuna tycker att det vore bra med fler aktörer med andra resurser i kommunen. Rekrytering, bemanning och omställning är vad vår bransch är duktig på. Det vore nog bra om fler kommuner insåg det.

Det är dock onödigt lägga ner resurser på att starta kommunalt bolag när det finns 450 stycken privata i branschen redan nu – 17 bara i Eskilstuna. Inte startar väl kommunen eget byggbolag när man vill ha ny skola? Välkommen till Sveriges bemanningsföretag, helst ett auktoriserat.