Världspremiär i Almedalen


Av Lena Martinell Åkerblom, 07 Jul 2011

Det är inte varje dag man får chansen att bjuda in till en världspremiär!

Brickorna med snittar och glasen med välkylt bubbel stod framdukade när vi igår kväll rullade ut den röda mattan och bjöd in till filmvisning på Biograf Borgen i Visby, mitt uppe i en myllrande Almedalsvecka.

Det handlade om en exklusiv förhandstitt av kortfilmen Vi kallar oss, med celebra medverkande som allkonstnären Mark Levengood och Lars-Gunnar Andersson, professor i modern svenska, känd från Språket i P1.

Biobesökarna strömmade till, och fick förutom att se själva filmen och en halvtimmes välkommen biografsvalka, även delta i en efterföljande diskussion ledd av Christer Söderberg och vår förbundsdirektör Henrik Bäckström.

Jag ska inte avslöja för mycket av filmens innehåll här, men besökarna gavs en första titt på en kampanj som kommer att dra igång i höst. En kampanj som kretsar kring namn, identitet och att jobba inom bemanning.

Håll utkik på www.vikallaross.se, från och med den 1 september!

Vår egen GalaPetter var också på plats och fotade. Bilderna på några av våra nyfikna biobesökare finns på Flickr.