Bemanningsföretagen i Almedalen

· · · ·
Av Lena Martinell Åkerblom, 22 Jun 2011

Nu är det 1.430 evenemang registrerade i Almedalskalendariet. Om du är intresserad av arbetsmarknad så kom till våra evenemang!

Vi som är engagerade i Almedalsveckan verkar ha en annan tidsuppfattning än resten av befolkningen. När största delen av Sveriges befolkning räknar dagar eller veckor till semestern räknar vi dagar till Almedalsveckan. Semester är något som kommer efter Almedalen och hägrar i ett avlägset fjärran…

Vi kallar oss…?

Tisdag kväll bjuder vi på kortfilmspremiär på Biostaden Borgen, Hästgatan 24. Vi visar en film som behandlar kombinationen yrkesrollen – läkare, receptionist, truckförare, ekonom, kock eller lagerarbetare – och att jobba som inhyrd. Mark Levengood och språkprofessorn Lars-Gunnar Andersson samtalar om vikten av att kunna sätta ord på det man gör. Och några som jobbar som inhyrda berättar om sitt yrke.

Röda mattan är utrullad och snittar och bubbel är framdukat på Biostaden Borgen, Hästgatan 24 klockan 20. Allt som sig bör på en biopremiär!

Den hjälpande handen

Onsdag morgon bjuder vi in till frukostseminarium om varför det behövs fler jobbcoacher på arbetsmarknaden. Bemanningsföretagen diskuterar jobbcoachning och omställning med Hillevi Engström (M), Per Bardh, Jan-Olof Dahlgren och Tomas Petti.

Mig hittar ni på Hästgatan 12 onsdag – torsdag, på de politiska bloggarnas eget ”presscenter”. Du som är bloggare, skynda att anmäla dig så att du får plats på H12.

BBQ-kväll

Missa inte Almegas BBQ på onsdagskvällen. Almedalsveckan bästa mingel, alla klasser!