Inhyrda på Sveriges Television känner arbetsglädje

·
Av Henrik Bäckström, 16 Jun 2011

tv-huset

Foto: Erik

Tvärtemot den allmänna bilden att många bemanningsanställda har en svår situation på sitt jobb visar denna undersökning att de allra flesta inhyrda på SVT känner arbetsglädje och att jobbsituationen funkar.

Studien om SVT:s bemanningspersonal ligger i linje med den stora enkäten ”Jobbet i bemanningsbranschen” som vi publicerade förra året. Den besvarades av 4.300 bemanningsanställda. Den absoluta majoriteten av de bemanningsanställda trivs på jobbet och tycker att olika aspekter av jobbsituationen funkar bra.

Det är märkligt att myten att bemanningsjobbet skulle vara sämre än andra jobb ändå odlas flitigt. I en artikel i Dagens arbete konstateras att den inhyrde fick 25.000 kronor i månadslön. Denna person hade tidigare erhållit 21.000 kronor som direktanställd hos kunden. ”Inhyrda får stå ut med mycket” lyder rubriken. Visst kan man hålla med om det.