Full fart framåt


Av Lena Martinell Åkerblom, 18 Maj 2011

Foto: tdietmut

Denna vecka är jag och några av kollegerna på Cietts världskonferens om sysselsättning i Rotterdam, med rubriken Full steam ahead. Jag ser verkligen fram emot att träffa kolleger från andra organisationer och företag, och diskutera och kanske hitta svar på gemensamma frågor.

En fråga som är problematisk i många länder är att uthyrning av personal likställs med visstidsanställningar och otrygga arbetsformer. Även här i Sverige läser och hör jag om hur bemanningskonsultens jobb framställs som något som är mindre tryggt än en anställning direkt hos kundföretaget. Men jag har mycket svårt att förstå detta. I Sverige har 80 procent av bemanningskonsulterna fast anställning i bemanningsföretaget, enligt forskningsrapporten Hur fungerar bemanningsbranschen av Pernilla Andersson Joona och Eskil Wadensjö (IFAU rapport 2004:15).

Om inte Almega behöver min kompetens längre blir jag väl uppsagd. Och får då ge mig ut och söka nytt jobb på egen hand. När Almega hyr in en person matchar bemanningsföretagets konsultchef dennes kompetens med ett nytt uppdrag när han eller hon inte längre behövs på Almega.

Jag kan inte påstå att jag känner mig tryggare i min anställning. Om jag inte längre behövs på Almega blir det första jag gör att kontakta bemanningsföretag.