En stolt bransch med drag

Av Extrabloggare, 06 Maj 2011

Tack alla medlemmar och gäster som deltog på Bemanningsgalan på Berns Salonger i onsdags. Det var så roligt att möta alla energirika människor och se vilken kraft som finns i vår bransch.

Vi går en spännande framtid till mötes, där branschen med självförtroende nu är en naturlig del av arbetsmarknaden. Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström sa att hon behöver oss för att skapa ännu fler jobb och Sveriges Televisions vd Eva Hamilton deklarerade tydligt att svt, som är snabbhet och flexibilitet personifierat, inte kunde fungera utan bemanningsbranschen som bidrar med rätt kompetens till rätt plats. Ofta med kort varsel.

Branschen fyller på många sätt en oerhört viktig funktion och det är mycket glädjande att regeringen och en arbetsgivare som har cirka 2000 anställda säger att man inte klarar sig utan oss.

Jag tror att alla som var med på galan kände en stolthet över att vara där.

Nu är snart första kvartalet på detta nya år till ända och med spänd förväntan ser branschen, allmänheten och journalister fram emot hur det i siffror har utvecklats. En bransch som slog rekord i tillväxt fjärde kvartalet 2010.

Ni håller väl utkik; onsdagen den 11 maj släpper vi omsättningsstatistiken.

Av Christina Ekdahl

Christina Ekdahl jobbade för Bemanningsföretagen till juli 2011, då hon slutade för att flytta och tillträda en tjänst som rekryterare. Christina var branschanalytiker med examen inom Human Resources Management och med ansvarig för bland annat bemanningsbarometern, bemanningsindikatorn och samarbeten med universitet och högskolor.