PT, fastighetsmäklare, aktiemäklare och jobbcoach


Av Henrik Bäckström, 04 Apr 2011

fastighetsmäklare

Foto: morner

På allt fler områden i livet anlitar vi experter för att få professionell hjälp. Den personliga tränaren hjälper oss ha god fysik, fastighetsmäklaren hjälper oss att få ut bästa pris när vi säljer vår bostad och aktiemäklaren ger ekonomisk rådgivning. I framtiden kommer vi att anlita jobbcoacher för att hitta nytt jobb eller byta spår i karriären.

De externa jobbcoachernas funktion blir allt viktigare för alla företag som bantar sina HR-avdelningar. Men den personliga jobbcoachen kan också hjälpa den som redan har ett jobb att komma vidare i karriären. En jobbcoach är en person med ett brett kontaktnät av arbetsgivare som kan guida dig vidare i din karriär med planering, CV-revidering och personlig utveckling.

Jobbcoach är ett framtidsjobb som ställer krav på kunskaper om arbetsmarknaden och personligt nätverk. Precis som fastighetsmäklarjobbet ställer krav på kunskaper om fastighetsmarknaden och ett nätverk av presumtiva köpare, säljare, stylister med mera. En jobbcoach ersätter inte en relationsexpert och mäter inte hjärtfrekvensen, som en del av utbudet bland de jobbcoacher Arbetsförmedlingen upphandlat.

Framöver kommer individer i större utsträckning att använda sig av möjligheten till personlig vägledning i sin karriär.