Bemanningskonsulter har fast månadslön precis som alla andra

· ·
Av Lena Martinell Åkerblom, 23 Mar 2011

Alla som är tillsvidareanställda, eller om man så vill fast anställda, är garanterade en viss inkomst varje månad, oavsett om de har uppdrag eller inte. Lönen kan alltid variera uppåt, men de flesta upplever inte detta som ett problem.

Många bemanningskonsulter har långsiktiga relationer med kunden de jobbar hos och det är inte ovanligt att vara placerad en längre tid hos en enskild kund eller att rotera mellan flera arbetsplatser. För många människor är detta också en bättre lösning än att vara på samma arbetsplats hela tiden. Det passar helt enkelt deras personlighet och livssituation bättre. Att arbeta på olika ställen ger också en ökad kompetensutveckling genom erfarenhet som upparbetas från olika miljöer och organisationer. Detta kan du läsa mer om i rapporten Jobben i bemanningsbranschen, en studie av de bemanningsanställdas situation 2009/2010.

Situationen hos bemanningsföretag är inte unik på något sätt utan även inom andra branscher och företag är det vanligt att man får utföra arbete på olika ställen eller flytta till olika arbetsplatser, jobba skift eller arbeta övertid.

Även vi som är anställda av Almega jobbar på olika ställen varje dag, läs till exempel om vad som var Henrik Bäckströms arbetsplats den 3 november 2010.