Bemanning i Motala mer positivt än i Norrköping


Av Henrik Bäckström, 13 Jan 2011

Foto: Let Ideas Compete

Foto: Let Ideas Compete

Pratade nyligen med Erik Nygårds som är vice koncernchef och delägare i Montico. Erik hade under en föreläsningsturné om bemanningsbranschen hos arbetsförmedlingar i Östergötland ägnat sig åt spontana opinionsundersökningar om arbetsförmedlarnas inställning till bemanning. Det visade sig att andelen arbetsförmedlare som var positiva till bemanningsbranschen var betydligt större på mindre orter. I Norrköping var 11 av 18 positiva. I Motala var 31 av 38 positiva.

Kanske är arbetsförmedlarna i Motala glada för varje jobb som skapas på orten, medan de i den större staden Norrköping är mer kräsna. Eller är det en effekt av den lilla ortens större sociala kontroll? Arbetsförmedlaren är granne med bemanningskonsulten och handlar på samma ICA-butik som vd:n i bemanningsföretaget.