Handels har haft konferens om bemanning

·
Av Lena Martinell Åkerblom, 23 Nov 2010

Igår ordnade Handels en konferens om bemanning. Enligt en artikel i Handelsnytt var deltagarna mest klubbordföranden på lager, från förhandlingsdelegationer och utvalda från avdelningarna runt om i landet.

Inte en representant för bemanningskonsulterna så långt ögat nådde, alltså. Men äntligen verkar det som om man från fackförbundshåll börjat intressera sig på riktigt för de människor som jobbar i bemanningsbranschen.

Och för att hjälpa er kan vi, som är branschens arbetsgivarorganisation och vet vad de bemanningsanställda tycker, erbjuda er rapporten Jobbet i bemanningsbranschen, en studie av de bemanningsanställdas situation. Där talar 4 231 anställda i bemanningsbranschen om vad de tycker om sin arbetsgivare, om kundföretaget och om sin arbetssituation i allmänhet.

Rapporten handlar alltså inte om vad andra tycker om branschen utan om vad de som faktiskt jobbar som bemanningskonsulter vet. Nu kan facken, politikerna och allmänheten sluta spekulera, nu är den kunskapen tillgänglig för alla som undrar.