Stark bransch checkar in

·
Av Extrabloggare, 27 Okt 2010

Arlanda flygplats

Foto: dentarg

På fredag är det dags för flygplanet att ta mig till Bryssel och deltagande i Eurociett Research Committee där Bemanningsföretagen och dess systerorganisationer återkommande diskuterar branschläget i Europa. Det går bra för bemanningsföretagen i Sverige. Förra kvartalet ökade branschens omsättning med 26 procent, jämfört med samma period i fjol. Det är siffror en del andra länder avundas oss, men jag hoppas att läget nu har stabiliserats i de flesta länder så att vi kan säga att vinden har vänt på allvar i hela Europa.

Det är annars fasligt spännande just nu. Den tredje november släpps Bemanningsföretagens omsättningsstatistik för tredje kvartalet och det är en växande och minst sagt förväntansfull bransch som står och trampar otåligt för att få ta del av utfallet.  Den som lever får se.

Håll ögonen öppna onsdagen den 3 november. Då presenteras nuläget! Och nästa gång du checkar in. Glöm inte de tre P-na –  nu i modern tappning: Personaluthyrning, Omställning och Rekrytering.

Av Christina Ekdahl

Christina Ekdahl jobbade för Bemanningsföretagen till juli 2011, då hon slutade för att flytta och tillträda en tjänst som rekryterare. Christina var branschanalytiker med examen inom Human Resources Management och med ansvarig för bland annat bemanningsbarometern, bemanningsindikatorn och samarbeten med universitet och högskolor.