Ställ om – framåt – marsch!

·
Av Extrabloggare, 20 Okt 2010

Foto: vargklo

Foto: vargklo

I slutet av förra veckan var jag på Trygghetsrådets, TRR,  höstmöte ute på Yasuragi Hasseludden. En lisa för själen att förlägga ett möte utanför stadens larm i japansk harmoni. Omgiven av krispig höst med färgglada löv utanför fönstret. Jag inbillar mig att man tänker lite klarare tankar i en sådan miljö och att det var väl tänkt att det som sades skulle få största möjliga chans till fäste hos de fackliga representanterna och arbetsgivarnas företrädare.

Det hela inleddes med en verklighetsskildring som fick den harmoniska japanska harpan att i mina öron låta lite hårdare.

Vi talade om en lågkonjunktur gestaltad som ett V, det vill säga snabb nedgång följt av snabb vändning. Något vi måste vänja oss vid. Omställningsbranschen går lysande. Omställning har blivit en del av vår vardag.  Den kompetensbrist som företag nu börjar uppleva ställer höga krav på effektiv matchning.

Vad får denna ”vardag” för konsekvenser framåt?

En flod med ständigt flöde av omställningstjänster tillhandahållna av TRR. En stilla undran: Skulle inte det naturliga vara att alla tjänster oavsett leverantör fick flöda i samma flod?

TRR har utvecklat sin tjänst ”chefsomställning” med ett ”tydligare erbjudande”. Vill TRR som en representant sa: ”Öka attraktiviteten och stärka vårt varumärke”, så tycker jag att det låter som en mycket företagsam stiftelse med typiska marknadsstrategier, som är mogen att ge sig ut och konkurrera på samma villkor som bemanningsbranschens medlemmar som också levererar omställningstjänster.

Jag tackar för den lugnande och reflekterande omgivningen som fick mig att tänka väldigt klart när jag nu återgår till stadslivet och den bitande hösten.

Av Christina Ekdahl

Christina Ekdahl jobbade för Bemanningsföretagen till juli 2011, då hon slutade för att flytta och tillträda en tjänst som rekryterare. Christina var branschanalytiker med examen inom Human Resources Management och med ansvarig för bland annat bemanningsbarometern, bemanningsindikatorn och samarbeten med universitet och högskolor.